top of page
Global Crisis Response

Globalcrisisresponse Group

Public·129 members

Sarajevo Tuzla gledaj 24/11/2023 Gledaj online

22. dec 2016. — Za razliku od Sarajeva, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se sa problemom vodosnabdijevanja hrabro suočio prije mnogo godina, i to u gradu ...

30 sati. Program u Bingo Ljetnom kinu Tuzla počinje u petak, 11. avgusta filmom “Poljubite budućnost” Nenada Čičina-Šaina. Film “Opalo lišće” Akija Kaurismäkija će se prikazati u u subotu, 12. avgusta; “Prošli životi” Celine Song je na programu u nedjelju, 13. avgusta; “Snovi jednog robota” Pabla Bergera ćemo gledati u ponedjeljak, 14. avgusta; “Bosanski lonac” Pave Marinkovića na programu je u utorak, 15. avgusta; “Kraljevstvo životinja” Thomasa Cailleya u srijedu, 16. avgusta; “Ekskurzija” Une Gunjak u četvrtak, 17. avgusta; i posljednjeg dana programa, u petak, 18. avgusta, bit će prikazan film “Smrt djevojčice sa žigicama” Gorana Kulenovića. Gledaj i uči, Sarajevo: Evo kako je Tuzla još prije 10 godina riješila problem redukcija vode... Za razliku od Sarajeva, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se sa problemom vodosnabdijevanja hrabro suočio prije mnogo godina, i to u gradu koji nema izvorišta pitke vode i u kojem je prvo trebalo zaustaviti tonjenje usljed močvarnog tla, pa tek onda izgraditi modernu vodovodnu mrežu... Bio je to dug, mukotrpan i iscrpljujući projekat Prije nekoliko dana Tuzla je, s ponosom, proslavila 10 godina bez redukcija vode... FK Tuzla City - Link na gledanje utakmice pronađite na... 7. jul 2022. — Link na gledanje utakmice pronađite na ⬇️⬇️⬇️⬇️ https://fktuzlacity.com/tuzla-city-veceras-igra-historijsku-utakmicu/… # FK Sarajevo. 󱙶. फ़ॉलो ... Međutim, tu nije kraj priče, jer održavanje vodovodne mreže u jednom gradu podrazumijeva niz kontinuiranih poslova, svakodnevnu brigu i neprekidni rad, jer redukcije se vrlo lako vraćaju. Imamović naglašava: Dalja modernizacija vodovoda u Tuzli - bezbrižni do 2035. godine Nakon što je riješena višedecenijska redukcija, u narednim godinama Tuzla ulazi u novi veliki projekat koji će obuhvatiti modernizaciju cjelokupne vodovodne mreže u gradu. Tuzla više nikada ne smije imati redukcije vode. No, nije to sve bilo ni lako ni jednostavno... Imamović naglašava da je u cijelom tom dugoročnom procesu najvažnija bila iskrena politička odluka, objavljivanje tog, smjelog cilja građanima, i neprekidni, višegodišnji kontinuirani rad. - Za početak, krenuli smo rigorozno u naplatu dugova, od onih potrošača, koji imaju novca, a neće da plate vodu. Bilo je tu mnogo politički nepopularnih mjera, trpjeli smo udarce i radili dalje. Sarajevo Tuzla uživo gledaj 24/11/2023 Gledaj prije 16 sati — Sarajevo Tuzla uživo gledaj 24/11/2023 Gledaj Tuzla - Šićki Brod (Bingo); GP Gradina (izlaz iz BiH) Design & Development - Fabrika. Nismo razmišljali o izborima i jeftinim političkim poenima, što dokazujem činjenicom da se 19. decembra navršilo tačno 10 godina kako Tuzla nema redukcije vode, kao i činjenicom da iduće godine idemo u realizaciju projekta dugoročnog vodosnabdijevanja Tuzle do 2035. godine, projekta vrijednog 25 miliona KM. Tuzla više nikada ne smije imati redukcije vode - Moj tim i ja smo prvo kadrovski ojačali JKP Vodovod i kanalizacija, u njegov Upravni odbor postavili ljude koji znaju šta su investicije, i koji su se dokazali na takvim poslovima, ojačali resornu Službu za komunalne poslove i neprekidno radili na rješavanju tog velikog problema. Sarajevo Tuzla gledaj 24 novembar 2023 1914 prije 16 sati — Gledaj i uči, Sarajevo: Evo kako je Tuzla još prije 10 godina riješila problem redukcija vode... Za razliku od Sarajeva, gradonačelnik Tuzle ... Moja TVIskoristi MojaTV akcijuPlati manje gledaj više! Baby TV od sadau MojaTV videoteci! Moja TV Flix15 novih naslova Moja TV je najbolji izbor! Odličan sadržaj uz mnoštvo kanala, sa mogućnošću korištenja dodatnih funkcionalnosti IPTV platforme. 0 +TV kanala SD i HD rezolucijeNa svakom mjestu i na svakom uređaju! Gledaj TV sadržaj putem bilo koje mreže ili tehnologije. Moja TV je dostupna putem fiksne ili mobilne mreže, kao i putem aplikacije Moja Web TV za gledanje na bilo kojem uređaju i bilo gdje u BiH ili inostranstvu. Provjeri dostupnost usluge na adresi Klikni i jednostavno provjeri da li možeš imati Moja TV uslugu u svom domu! Moja TV paketiUz ugovor na 24 mjeseca ostvari popuste na kupovinu uređaja ili odaberi dodatne pogodnosti uz TV paket. Vidi sve paketeUkoliko na tvojoj lokaciji ne postoji tehnička mogućnost za pružanje usluga putem fiksne mreže, odaberi paket za pristup internetu putem bezičnih mreža. Tako smo saznali da problem možemo riješiti samo novim postrojenjem za prečišćavanje jezerske vode u pitku vodu, smanjenjem gubitaka u vodovodnoj mreži, zamjenom starih cijevi novima, kao i smanjenjem gubitaka usljed bespravnih priključaka, i putem istrajavanja na naplati potraživanja Vodovoda od potrošača koji nisu plaćali vodu. Kada smo povećali stopu naplativosti i tako smanjili gubitak, različitim projektima smo dugo mijenjali stare cijevi novima, otkrivali bespravno priključene potrošače, kažnjavali ih, jer to je bio proces sprečavanja krađe vode svih nas, i konačno, donijeli smo teške odluke o gradnji postrojenja za pitku vodu, sasvim novom tehnologijom, kakve nema u BiH. Tu smo trpjeli udarce različitih lobija koji su dobro zarađivali na nestašicama vode u Tuzli. Osporavali su novu tehnologiju, ali mi smo znali da je ona dobra, jer tehnologiju je izumila NASA, vasnik tehnologije je General Electric, koriste je gradovi poput San Franciska i Dubajia, garantuje veći stepen prečišćavanja od klasične tehnologije, borili smo se, izdržali i pobijedili problem star 70 godina, pojašnjava gradonačelnik Tuzle. Tuzla City Gabela uživo 30.10.2023 prije 3 dana 30. okt 2023. — — Gabela Borac Banja Luka uživo gledaj 08.10.2023 2023 20:45 Gošk Gabela (uživo) Sarajevo Sloga Doboj uživo gledaj 30 juli 2023 Tuzla City. 28 HRK 22. 56 HRK ID-8424 17:00 - 20:10 ID-7688 18:00 - 21:10 ID-9957 21:30 - 01:28 GLOBUS TURIST GLOT 17. 95 HRK 23. 08 HRK ID-7682 09:30 - 12:40 ID-2689 10:00 - 12:30 Croatia bus-Globtour-Touring-Jadran ekspres CRB ID-7684 11:30 - 14:40 ID-7686 13:30 - 16:40 ID-2690 18:50 - 21:54 ID-9118 18:50 - 21:55 ID-7689 20:00 - 23:10 Druge vrste transporta na relaciji Sarajevo – Tuzla: Putovanje vlakom: Od Sarajeva do Tuzle se može putovati vlakom, više informacija pogledajte ovdje. Putovanje avionom: Nema direktnih linija. Zrinjski Tuzla City gledaj 5 novembar 2023 - Warriors Inc. 5. nov 2023. — 30. 10. | 15:00. INFO · FK Tuzla City-. NK GOŠK Gabela-. 04. 11. | 18:00. INFO · FK Sarajevo-. FK Borac Banja... Rendulić potvrdio: "Kožulj više ... S ponosom, jer je ovaj problem Tuzlu gušio cijelih 70 godina, tačnije od 1931., kada su uvedene prve redukcije koje su vremenom postajale sve veće i sve gore. Baš kao što se danas dešava u Sarajevu - dotrajala vodovodna mreža još je devedesetih godina prošlog vijeka vapila za rekonstrukcijom, a prethodne dvije decenije dodatno su je urušile te građani Sarajeva i nakon više od 20 godina po završetku rata u domovima pune kanistere i priklinju suhe slavine. A redukcije vode su iz dana u dan sve češće i sve duže, uz alarmantna upozorenja da bi grad uskoro mogao ostati bez (pitke) vode. Zato se sve glasnije čuje i pitanje: Ko će spasiti vodovod u Sarajevu?! Odnosno, ko će imati snage da se upusti u ovaj zahtjevan, dugotrajan i iscrpljujući projekat koji će trajati godinama? Za razliku od čelnih ljudi Sarajeva, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se sa problemom vodosnabdijevanja hrabro suočio prije mnogo godina, i to u gradu koji nema izvorišta pitke vode i u kojem je prvo trebalo zaustaviti tonjenje usljed močvarnog tla, pa tek onda izgraditi modernu vodovodnu mrežu. Sarajevo Tuzla uživo gledaj 24 novembar 2023 prije 13 sati prije 29 minuta — Sarajevo Tuzla uživo gledaj 24 novembar 2023 prije 13 sati — FK Sarajevo Tuzla City uživo gledaj 24 novembar 2023 prije 22 minute — FK ... Tuzla City Gabela gledaj 30 oktobar 2023 Live Stream prije 2 29. okt 2023. — kola Premijer lige BiH. 17: 38 PREMIJER LIGA BIH (12. kolo): Sloga - Sarajevo 3:0 Sloga je savladala Sarajevo u susretu 12. kola Premijer lige ... Sarajevo Tuzla gledaj 24 novembar 2023 - ECXEL prije 15 sati — Sarajevo Tuzla gledaj 24 novembar 2023 9. aug 2023. — Program u Bingo Ljetnom kinu Tuzla počinje u petak, 11. avgusta gledanje filmova u ...

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page